INO, sürdürülebilirliği kurumsal stratejisinin merkezine yerleştirir, bunu hem temel bir değer hem de hedef olarak görür ve bu alandaki liderliğin belirleyici rolünü kabul eder. INO, bu vizyonla uyumlu olarak, ekonomik ve toplumsal yükümlülüklerini yerine getiren çevreye duyarlı bir yaklaşım sağlayarak müşterileri için yenilikçi sürdürülebilirlik çözümlerine öncelik vermektedir.
Stratejisinin etkili bir şekilde uygulanması ve hedeflerinin gerçekleştirilmesi için INO, sunduğu hizmetlerin kalitesine, paydaşlarla iş birliğine, iş gücünün adanmışlığına ve performansına bağlıdır.
INO'nun ekonomik sürdürülebilirliğinin temelini, operasyonel etkinlik, müşteri memnuniyeti ve sektördeki yatırımları oluşturur. Bir sektör öncüsü olarak, INO'nun birincil hedeflerinden biri en yüksek verimlilikte çalışmaktır. Operasyonel üretkenliği artırmak, müşteri memnuniyetini yükseltmek ve karlılığı artırmak için hayati önem taşır. Bunun peşinden giden INO, sürekli iyileştirme ve büyüme girişimlerine olan bağlılığında kararlıdır.
Çalışan memnuniyeti, şirketin sosyal sürdürülebilirlik hedeflerinin merkezinde yer alır. Bu, INO'nun çalışanlarını en değerli varlıkları olarak kabul etmesinden kaynaklanır. Sektördeki en son yenilikleri dikkatle takip eden INO, bu gelişmeleri benimseme aracı olarak eğitime yüksek önem verir. Çalışanların iş dünyasının değişen dinamiklerine ayak uydurmasını garanti etmek için iç ve dış eğitim programlarının bir karışımını düzenler.
INO, etik ilkeleri çalışanları, tedarikçileri, alt yüklenicileri ve daha geniş topluluklar arasında aşılamak için bir “Çalışma İlkeleri ve Davranış Kuralları” dokumanı yayınlamıştır. Bu ilkeler, şirketin kuruluşundan bu yana iş süreçlerinin ayrılmaz bir parçası olmuştur. Etik kurallar, tüm paydaşların bu etik değerleri iş operasyonlarında içselleştirmelerini ve tutarlı bir şekilde uygulamalarını sağlamak, ayrıca herhangi bir sapma olması durumunda gerekli önlemlerin alınmasını kolaylaştırmak için bir pusula işlevi görür.
INO'nun Etik İlkeleri ve İş Davranış Kuralları esasları;
1. Ortak iyiliğe ilerleme,
2. Kanunlara ve düzenleyici yönetmeliklere uyum,
3. Kurumsal hakları savunma ve şeffaflığı sürdürme,
4. Çalışan haklarını koruma ve uygun çalışma koşulları oluşturma,
5. İş ortakları ve toplumsal paydaşlarla yapıcı ilişkiler kurmasının teşviki,